Telefon: 7876 8672 – kontakt@uij.dk

Aktuelle Tilbud – Klik Her!

Når du skal vælge en kogepladeløsning til dit hjem, er det værd at overveje, hvilken løsning der passer til netop dig. Det er oftest et temperamentsspørgsmål, og den personlige oplevelse ved at vælge det ene frem for det andet er den eneste rigtige fornemmelse at gå efter.

En gaskogeplade er det mere rustikke valg, og det kan være en anderledes og måske endda sjov måde at tilberede mad på. Det bliver ikke mere retro, og lyden af gnisterne, for hver gang du skal have gang i gaskogepladerne, kan lynhurtigt sende dig tilbage til minder om gamle dage.

Hvad skal jeg være opmærksom på ved gaskogeplader?

Du skal først og fremmest være opmærksom på, at du vælger en mere rustik løsning, der overhovedet ikke er som løsningen med keramik eller induktion. Men denne løsning kan altså derfor også være langt mere autentisk, og nogle kokke sværger til løsningen med gas.

Du kan eksperimentere helt anderledes med en gasløsning, da du fx har mulighed for at styre størrelsen på flammen. Der er altså en anden frihed ved at kunne styre temperaturen på denne måde, og som du skruer og justerer på de fysiske knapper, sker reaktionen og reguleringen af temperaturen hurtigt.

Husk, at det ikke er alt køkkenudstyr, der kan anvendes ved gaskogeplader. Noget udstyr er fremstillet udelukkende til induktion. Det skyldes, at induktion kræver særlige forbehold, så husk at undgå den slags tilbehør.

Tænk over dine behov i køkkenet

Hvad dine behov er i et køkken, ved du kun selv, men de er værd at tænke over. Hvis du er fuldstændig vild med følelsen af at stå med en wok, som stod du ved et gadekøkken med flammer under wokken, er løsningen med gaskogeplader den helt perfekte. Den vil ganske enkelt skabe den løsning for dig, der skaber den mest berigende oplevelse for hver gang, du er i køkkenet.

Hvilken størrelse har du brug for?

Husk at tænk over, hvilken størrelse, du har brug for, og derved fx hvor mange gasblus. Du kan få i størrelser alt fra ned til et enkelt blus og helt op til hele seks. Hvis du er vant til at stå og jonglere i et køkken, med gang i flere ting på en gang, skal du naturligvis gå efter en af de større løsninger.

Gaskogeplade i større eller mindre omfang kan måske være svært præcist at vide. Hvis du er det mindste i tvivl, bør du gå efter en løsning, med hellere en plads for meget end en plads for lidt.

Tjek dette inden du tilslutter komfuret

Til sidst er det værd at nævne, at du altid skal få en professionel montør til at tilslutte gasforsyningen for dig. Hvis det skulle gå galt, er en gaslækage ikke til at spøge med, og lad derfor være med at forsøge dig med det på egen hånd.